Adv 1: Display Layers

Display Layers zijn ontzettend nuttig als we het hebben over workflow. We kunnen  grote zware scenes maken en alle objecten verdelen over verschillende Display Layers die we tijdens het werken aan en uit kunnen zetten.  Door je scene te verdelen over de verschillende Display Layers organiseer je tegelijkertijd de scene op logische wijze: alle bomen in een Layer, alle straatmeubilair een eigen Layer, alle mensen in een eigen laag. Je kunt ook nog de layers van een eigen kleur voorzien, ook de objecten kleuren mee in wireframe. Dubbelklik de layer en kies de kleur, deze zal in het 3e vakje voor layernaam zichtbaar zijn.

De Layer Manager vind je onder de Channelbox. Hier maak je layers aan en voeg je objecten toe. Wat opvalt is dat er ook nog andere soorten layers bestaan, nl animatielayers en renderlayers. Mocht je daar ooit mee gaan werken, dan weet je waar het zit.

Werken met Display Layers is nogal straight forward. Je kunt objecten toevoegen/weghalen. Je kunt de layer renamen (aanbevolen), zodat je weet wat er in zit, bijvoorbeeld “muren” .  Alle opties kun je vinden door met RMB op de naam van de layer te gaan staan.
Verder kun je als je veel lagen hebt deze ook weer organiseren, door ze omhoog en omlaag in volgorde te zetten, gebruik daarvoor de icons met de pijlen.

Template en Reference

Het eerste hokje voor de layer is leeg of er staat een “V”. Dat laatste betekent “visible”. Wanneer je er op klikt, wordt de laag onzichtbaar en verdwijnt de V. Het 2e hokje is leeg of er staat een “T”of een “R”.  Er zijn 3 statussen:

  • leeg, status normaal display- selecteerbaar
  • T, status Template – wireframe, niet selecteerbaar
  • R, status Reference – shaded/wireframe, niet selecteerbaar
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s